My account
Cavacava logo 0
 

Ακακίες ροζέ sparkling 2016

 

Γευσιγνωσία

Ζωντανό κερασί χρώμα, πλούσιος αφρισμός, μικρό μέγεθος φυσαλίδων που εκλύονται συνεχόμενα με την μορφή κορδονιού φυσαλίδων, ευχάριστη είσοδος στο στόμα ,με όγκο και διακριτική παρουσία ζαχάρων που σε συνδυασμό με την  δροσιστική οξύτητα, δίνει πολύπλοκη και γεμάτη φρουτώδη γεύση με μακρά επίγευση.  

Οινοποίηση

Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από σταφύλια στα οποία έγινε τρύγος με βάση τον  αλκοολικό βαθμό και το σημείο της τεχνολογικής ωριμότητας της ράγας. Για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας (11-14°C) πριν το πιεστήριο, απαιτείται η παραμονή των τρυγημένων σταφυλιών για 12 ώρες σε θάλαμο πρόψυξης . Μεγάλη σημασία δίνεται κατά την διάρκεια του πιεστηρίου στον μούστο, ο οποίος χωρίζεται σε 3 ποιότητες ,από τις οποίες κρατάμε για οινοποίηση μόνο τον κορμό. Στο πιεστήριο και στην πρώτη αλκοολική ζύμωση ακολουθούμε την κλασική μέθοδο παραγωγής αφρώδους, ενώ στην συνέχεια μετά από μερικούς μήνες ο οίνος πηγαίνει στις αυτόκληστες δεξαμενές για την δεύτερη ζύμωση και την δημιουργία των φυσαλίδων. Μετά την απόκτηση των φυσαλίδων ακολουθεί παραμονή με τις οινολάσπες για 3-5 μήνες και στη συνέχεια εμφιάλωση.

Πηγή οινοποιείο

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Κυρ-Γιάννη Κτήμα
Περιοχή Οίνοι ΠΟΠ Αμύνταιο - Φλώρινα (PDO Amynteon) ΠΟΠ
Τύπος Αφρώδης ροζέ ξηρός
Χρονιά 2016
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Ξινόμαυρο 100%
Θερμοκρασία 7-8°C
Τι συνοδεύει Κινέζικη κουζίνα Ταυλανδέζικη κουζίνα Γαριδομακαρονάδα μαγειρευτά ψάρια με κόκκινη σάλτσα (Μπουρδέτο)
12.50

με ΦΠΑ

750 ml

-
+