My account
Cavacava logo 0
 

Παράγκα Sparkling

 

Γευσιγνωσία

Δυνατός και ευχάριστος αφρισμός, αποτελούμενος από φυσαλίδες μικρού μεγέθους, που αναδεικνύει τον αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού. Αρώματα βερίκοκου και ροδάκινου από το Chardonnay και νότες λουλουδιών από το Ξινόμαυρο και το Μοσχάτο, συνθέτουν έναν έντονο και πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα, ο οποίος ισορροπεί με τη φρεσκάδα του κρασιού και τονίζεται από το παρατεταμένο τελείωμα.

Οινοποίηση

Το γλεύκος προέρχεται κατά 100% από σταφύλια στα οποία έγινε τρύγος με βάση τον  αλκοολικό βαθμό και το σημείο της τεχνολογικής ωριμότητας της ράγας. Για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας (11-14°C) πριν το πιεστήριο, απαιτείται η παραμονή των τρυγημένων σταφυλιών για 12 ώρες σε θάλαμο πρόψυξης. Μεγάλη σημασία δίνεται κατά την διάρκεια του πιεστηρίου στον μούστο, ο οποίος χωρίζεται σε 3 ποιότητες. Από αυτές κρατάμε για οινοποίηση μόνο τον κορμό. Στο πιεστήριο και στην πρώτη αλκοολική ζύμωση ακολουθούμε την κλασική μέθοδο παραγωγής αφρώδους, ενώ στη συνέχεια, το κρασί μεταφέρεται στις κλειστές δεξαμενές για τη δεύτερη ζύμωση κατά την οποία δημιουργούνται οι φυσαλίδες. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, το κρασί μένει με τις οινολάσπες για 5 μήνες, ενώ στη συνέχεια εμφιαλώνεται για να παλαιώσει για επιπλέον 5 μήνες στη φιάλη.

Πηγή οινοποιείο

 

 

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Κυρ-Γιάννη Κτήμα
Περιοχή Οίνοι ΠΟΠ Αμύνταιο - Φλώρινα (PDO Amynteon) ΠΟΠ
Τύπος Αφρώδης λευκός ξηρός
Χρονιά
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Ξινόμαυρο 50% , Chardonnay 30% , Μοσχάτο 20%
Αλκοόλ 11.80%
Θερμοκρασία 7-8°C
Παλαίωση 2-3 χρόνια
9.90

με ΦΠΑ

750 ml

-
+