Ντούγκος Ραψάνη Παλαιά κλίματα Βιολογικής Γεωργίας

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Το χρώμα του είναι μέτριο ρουμπινί με ελαφρά κεραμιδί ανταύγειες. Στην μύτη, σαγηνευτικά αρώματα γλυκών κόκκινων φρούτων κυρίως κερασιού, βότανα και λιβάνι. Στο στόμα είναι κομψό με τις λίγο στεγνές τανίνες του να ισορροπούν με το γλυκό φρούτο, φρεσκάδα από την όμορφη οξύτητα και αρκετά μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Ξινόμαυρο 65%, Κρασάτο 30%, Σταυρωτό 5%. Από αμπέλια ηλικίας πάνω από τα 60 χρόνια στην περιοχή Τουρτούρα Ραψάνης, σε υψόμετρο  610-680 μ. Κλασική ερυθρή οινοποίηση.

Ωρίμαση

Για 18-20 μήνες σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια 300 λίτρων (40% νέα) και για 6 μήνες, στην φιάλη.  Αφιλτράριστο.
Μπορεί να παλαιώσει άνετα για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.5, Wine Searcher avg.90, Vivino 3.9

21,20

ADD CASE(1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Ψητό), Πουλερικά, (Κόκκορα ή κοτόπουλο κοκκινιστό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)