Ντούγκος Ραψάνη Τουρτούρα Παλαιά κλίματα Βιολογικής Γεωργίας

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Το χρώμα του είναι ανοιχτό ρουμπινί. Στην μύτη, σαγηνευτικά αρώματα γλυκών κόκκινων φρούτων κυρίως φραόυλας, ανθικότητα, βότανα και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα είναι κομψό με ισορροπία, μεταξένιες τανίνες, φρεσκάδα από την όμορφη οξύτητα και μακρά ορυκτή επίγευση.

Οινοποίηση

Ξινόμαυρο 70%, Κρασάτο 25%, Σταυρωτό 5%. Από αμπέλια ηλικίας πάνω από τα 70 χρόνια στην περιοχή Τουρτούρα Ραψάνης, σε υψόμετρο  610-680 μ, σε εδάφη με  σιδηρούχο σχιστόλιθο , φτωχό σε οργανική ουσία. Κλασική ερυθρή οινοποίηση με 50% ολόκληρα τσαµπιά, 12 µέρες σε επαφή µε τους φλοιούς.
Ολική οξύτητα: 5,45 g/l, Υπολειµµατικά σάκχαρα: 1,9 g/l, pH: 3,67

Ωρίμαση

Με τις οινολάσπες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής δρυός 300L. με 33% νέο βαρέλι. Χωρίς καµία κατεργασία ή φιλτράρισµα πριν την εµφιάλωση
Μπορεί να παλαιώσει άνετα για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

43,20

ADD CASE(1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Ψητό), Πουλερικά, (Κόκκορα ή κοτόπουλο κοκκινιστό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)