Gilali Single Vineyard Ξινόμαυρο
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Το χρώμα του είναι μέτριο ρουμπινί. Στην μύτη, αρώματα ντομάτας και ελιάς, που ακολουθούνται από γλυκά κόκκινα φρούτα κυρίως κεράσι. Στο στόμα είναι κομψό, με γυαλισμένες τανίνες και γλυκό φρούτο, φρεσκάδα από την όμορφη οξύτητα και αρκετά μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό και ελάχιστο Syrah (2%). Από αμπέλια ηλικίας πάνω από τα 60 χρόνια στην στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης της Ραψάνης, με βιολογική καλλιέργεια και βιοδυναμικές πρακτικές. Κλασική ερυθρή οινοποίηση.
Ωρίμαση
Για 20 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης και 1 χρόνο στην φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει άνετα για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Vivino 4.1 με πολύ μικρό δείγμα.

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 1.5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Gilali |
Περιοχή | Θεσσαλία, Ραψάνη |
Ποικιλίες | Syrah, Κρασάτο, Ξινόμαυρο, Σταυρωτό |
Αλκοόλ | 13.9% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Ψητό), Πουλερικά, (Κόκκορα ή κοτόπουλο κοκκινιστό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |