Hatzidakis Mavrotragano Χατζηδάκης Μαυροτράγανο

Γευστικά χαρακτηριστικά

Έντονο κόκκινο λαμπερό χρώμα. Στην μύτη, αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, πικρής σοκολάτας, καπνού και ορυκτότητας. Στο στόμα, δυνατό με έντονες ταννίνες , υψηλή οξύτητα και μακριά επίγευση.

Οινοποίηση

Μαυροτράγανο 100%. Από αμπέλια στον Πύργου,  στο Μεγαλοχώρι και το Ακρωτηρί. Αποβοστρύχωση και κρυοεκχύλιση 5-7 ημερών. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία από 22 έως 24°C.

Ωρίμαση

Για 18 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και ακολούθως στην δεξαμενή για 12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
Πίνεται τώρα και στα επόμενα 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg.90, Vivino 4.0

37,20

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα τυριά)