Hatzidakis Mavrotragano Χατζηδάκης Μαυροτράγανο
Γευστικά χαρακτηριστικά
Έντονο κόκκινο λαμπερό χρώμα. Στην μύτη, αρώματα κόκκινων φρούτων του δάσους, πικρής σοκολάτας, καπνού και ορυκτότητας. Στο στόμα, δυνατό με έντονες ταννίνες , υψηλή οξύτητα και μακριά επίγευση.
Οινοποίηση
Μαυροτράγανο 100%. Από αμπέλια στον Πύργου, στο Μεγαλοχώρι και το Ακρωτηρί. Αποβοστρύχωση και κρυοεκχύλιση 5-7 ημερών. Η ζύμωση πραγματοποιήθηκε με γηγενείς ζύμες υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία από 22 έως 24°C.
Ωρίμαση
Για 18 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και ακολούθως στην δεξαμενή για 12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
Πίνεται τώρα και στα επόμενα 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.90, Vivino 4.0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 45' πριν την κατανάλωσή του
