Καλαμπελέ Καρίμαλη
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Χρυσό προς κεχριμπαρί χρώμα. Στη μύτη αρώματα πράσινου μήλου, ροδάκινου, ανθέων, τσαγιού και αποξηραμένης φλούδας πορτοκαλιού. Στο στόμα γεμάτο, με ισορροπημένη οξύτητα, ελαφρές τανίνες. Μακρά επίγευση αφήνοντας μια όμορφη λιπαρή γλύκα. Κρασί φαγητού.
Οινοποίηση
Μπεγλέρι 50% και Ασύρτικο 50%. Γίνεται προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 24 ώρες στους 5° C, φυσική ζύμωση με τη συμμετοχή των γηγενών, άγριων ζυμών, που δημιουργούνται στις μοναδικές εδαφοκλιματολογικές συνθήκες της Ικαρίας, φυσική σταθεροποίηση- διαύγαση με ψύξη χωρίς την χρήση φίλτρων. Κρασί με ελάχιστες παρεμβάσεις.
Ωρίμαση
Παραμονή για 6 μήνες με τις οινολάσπες σε αντιοξειδωτικό περιβάλλον, για 4 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή με ελεγχόμενη θερμοκρασία για φυσική διαύγαση, σταθεροποίηση με ψύξη και εμφιάλωση χωρίς φιλτράρισμα.
Πιείτε το τώρα και σε 3-7 χρόνια
Βαθμολογία
Cavacava.90

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Καρίμαλη Οινοποιείο |
Περιοχή | Ικαρία ΠΓΕ, Νησιά Αιγαίου |
Ποικιλίες | Ασύρτικο, Μπεγλέρι |
Αλκοόλ | 13% |
Σοδειά | 2022 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, (Τηγανιτά), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Ψητό καλαμάρι), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με λευκές σάλτσες), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Κατσαρόλας ή φούρνου, (Γεμιστά), Σαλάτες, (Χωριάτικη), Τυριά, (Κατσικίσια, φέτα, γκοργκοντζόλα) |