Νάουσα Alta Θυμιόπουλος

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Κόκκινο ρουμπινί, αρκετά ανοιχτό χρώμα. Στην μύτη σύνθετα αρώματα από φρέσκες φράουλες και βατόμουρα, πάστα ελιάς, βότανα, καφέ και φυτικότητα. Στο στόμα ζωντανή οξύτητα, γεμάτο σώμα, φινετσάτο με λεπτές τανίνες και μακρά φρουτώδη επίγευση.

Οινοποίηση

Ξινόμαυρο 100%. Από τον υψηλότερο αμπελώνα, σε υψόμετρο 500μ στα νότια της Ονομασίας Προέλευσης στην Φυτειά, από εδάφη με σχιστόλιθο και γρανίτη. Η συγκομιδή γίνεται χειρωνακτικά  και τα σταφύλια επιλέγονται προσεκτικά και μεταφέρονται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, για φυσική ζύμωση που πραγματοποιείται αυθόρμητα, κατόπιν μηλογαλακτική ζύμωση σε βαρέλια των 500 λίτρων. Ένα ποσοστό των σταφυλιών (20-25%) οινοποιείται ολόκληρο (όλο το τσαμπί). Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.

Ωρίμαση

Σε δρύινα βαρέλια δεύτερης χρήσης 500 λίτρων για 12 μήνες.
Μπορεί να ομορφαίνει για 7-12 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 16,5 (2015), Wine Searcher avg.89, Vivino 4.0

13,80

ADD CASE(1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,4 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)