Deux Dieux Αϊβαλή
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα βαθύ, σκούρο ρουμπινί. Μύτη με έντονα αρώματα ώριμων κόκκινων και μαύρων φρούτων, φράουλα, κεράσι, δαμάσκηνο και βατόμουρο, πικάντικα μπαχάρια (πιπέρια) και νότες σοκολάτας. Στο στόμα γεμάτο με τα φρούτα της μύτης κι εδώ, με μεγάλη δομή, γυαλισμένες ταννίνες, μέτρια προς υψηλή οξύτητα, πικάντικο, με αρκετά μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Αγιωργίτικο 50%, Syrah 50%. Χαμηλές αποδόσεις, κλασική ερυθρή οινοποίηση, χαμηλές πιέσεις, με μακράς διάρκειας εκχύλιση.
Ωρίμαση
Για 30μήνες σε δρύινα βαρέλια alliers και 4 μήνες στην φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Οινοποιείο | Αϊβαλή Οινοποιείο |
---|---|
Περιοχή | Νεμέα, Πελοπόννησος |
Ποικιλίες | Syrah, Αγιωργίτικο |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |