Emphasis Tempranillo Παυλίδη
Γευστικά χαρακτηριστικά
Έντονο ρουμπινί χρώμα με μενεξεδένιες ανταύγειες. Πυκνό άρωμα μικρών φρούτων (φραγκοστάφυλο, φραμπουάζ) σε συνδυασμό με γλυκούς χαρακτήρες (αποξηραμένο δαμάσκηνο, μαρμελάδα) και νότες ξηρών καρπών ενώ, στο φόντο η χαρακτηριστική μεταλλικότητα της ποικιλίας. Γεμάτο στο στόμα, ελαφρά λιπαρό, με δροσερή οξύτητα και ζωηρές, αλλά κομψές, τανίνες που του δίνουν προοπτική αντοχής στο χρόνο. Έντονη επίγευση μαύρων φρούτων και γλυκόριζας που διαρκεί.
Οινοποίηση
Tempranillo 100%. Τα σταφύλια μετά από την τράπεζα διαλογής οδηγούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές, όπου η ορθή εφαρμογή της εκχύλισης σε προ – και μετά – ζυμωτικό στάδιο, βοηθά στην εξαγωγή του δυναμικού της ποικιλίας.
Ωρίμαση
O χυμός με την βαρύτητα, μεταφέρεται σε δρύινα βαρέλια, όπου και παραμένει για 14 μήνες και μετά για 10 μήνες παραμονή στη φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-12 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 87, Vivino 4.0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 1.55 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Παυλίδη Κτήμα |
Περιοχή | Δράμα, Μακεδονία |
Ποικιλίες | Tempranillo |
Αλκοόλ | 15% |
Σοδειά | 2015 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |