Κτήμα Κυρ Γιάννη Fallen Oak 2017 παλιά σοδειά
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Κόκκινο βαθύ στην όψη, με μπλε ανταύγειες. Στην μύτη αρώματα κόκκινων μικρών φρούτων και φραγκοστάφυλου, με νότες βανίλιας και καφέ, από το όμορφα ενσωματωμένο βαρέλι. Στο στόμα με πλούσιο φρούτο, διακριτική οξύτητα και στρογγυλεμένες τανίνες, σε μια ισορροπημένη αρμονία των τριών ποικιλιών, με όμορφη επίγευση.
Οινοποίηση
Ξινόμαυρο 50%, Merlot 30%, Syrah 20%. Προζυμωτική εκχύλιση 3-4 ημερών, στους 8-12°C, απουσία οξυγόνου, για την κάθε ποικιλία χωριστά. Αποβοστρύχωση, με άσπαστες ράγες. Ζύμωση στους 22-26°C, ενώ το τράβηγμά της από τα στέμφυλα γίνεται 5 μέρες μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης. Η μηλογαλακτική ζύμωση και σε δρύινα βαρέλια και σε δεξαμενές inox. Το «πάντρεμα» των οίνων βάσης γίνεται τον έκτο μήνα της παλαίωσης στην κάβα.
Ωρίμαση
12 μήνες σε βαρέλια 225 και 500 λίτρων. Περαιτέρω αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.88, Vivino 3.6 (Σαν κτήμα Κυρ Γιάννη)

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17 - 18°C
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Κυρ-Γιάννη Κτήμα |
Περιοχή | Ημαθία ΠΓΕ, Μακεδονία |
Ποικιλίες | Merlot, Syrah, Ξινόμαυρο |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Σούβλας, Αρνί Ψητό),, Κυνήγι, Χοιρινό, (Χοιρινό ψητό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |