Φλέβα Σκούρας
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα τόσο βαθύ ερυθρό, σχεδόν αδιαπέραστο. Η μύτη πλούσια με άμεση επαφή σε κόκκινα φρούτα, όπως βατόμουρο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο. Ο αρωματικός χαρακτήρας συμπληρώνεται με νότες μπαχαρικών, ένταση μαύρου πιπεριού, γλυκόριζα, γαρίφαλο, θυμάρι, φύλλα δάφνης, νότες τρούφας, μαύρης σοκολάτας και καπνού. Στο στόμα επιβεβαιώνεται το αρωματικό πλάτος, το νεύρο και η οξύτητα του κρασιού. Οι ώριμες τανίνες συνοδεύονται από όγκο και πολυπλοκότητα.
Οινοποίηση
Syrah 100%. Αλκοολική ζύμωση και εκχύλιση σε ανοξείδωτες δεξαμενές στους 23˚C. Μεταζυμωτική εκχύλιση στους 20˚C. Συνολικός χρόνος εκχύλισης 15 μέρες, πραγματοποίηση και ολοκλήρωση της μηλογαλακτικής ζύμωσης σε βαρέλια.
Ωρίμαση
Ωρίμαση με τις οινολάσπες, σε καινούρια δρύινα βαρέλια για 16 μήνες. Μετά την εμφιάλωση, παραμονή για 6 μήνες στο κελάρι του Κτήματος.
Μπορεί να παλαιώσει για 8-12 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.89, Vivino 4.1

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Σκούρας |
Περιοχή | Αργολίδα ΠΓΕ, Πελοπόννησος |
Ποικιλίες | Syrah |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2021 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |