Χατζημιχάλη Οπούς ιβ’ 2004
Έφτασε η νέα σοδειά 2015
Γευστικά χαρακτηριστικά
Λαμπερό, βαθύ ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη πολύπλοκο αρωματικά, με «ζουμερά» κόκκινα φρούτα, νότες πράσινων φύλλων και ανάλαφρες γήινες νότες, μπαχαρικά και βανίλια. Στο στόμα, αρώματα κόκκινων φρούτων, καπνού και κέδρου. Βελούδινη δύναμη, πλούτος και γενναιοδωρία, συνθέτουν τον μοναδικό χαρακτήρα του κρασιού.
Οινοποίηση
Cabernet Franc 100%. Η οινοποίηση πραγματοποιείται με κρυοεκχύλιση πριν την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης. Ακολούθησε κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Ωρίμαση
12 μήνες τουλάχιστον σε νέα γαλλικά, δρύινα βαρέλια και για άλλους 36 μήνες σε ελεγχόμενες συνθήκες στο κτήμα.
Το οπούς ιβ’ μπορεί να καταναλωθεί άμεσα ή να παραμείνει στο κελάρι για τουλάχιστον 5 χρόνια.
Βαθμολογία
Vivino 4.2
Αντίστοιχες Προτάσεις
Μαγικό Βουνό Νίκο Λαζαρίδη 2007 & 2009
Σιγάλας Μαυροτράγανο 2007

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Χατζημιχάλη Κτήμα |
Περιοχή | Οπούντια Λοκρίδα, Στερεά Ελλάδα |
Ποικιλίες | Cabernet Franc |
Αλκοόλ | 13% |
Σοδειά | 2004 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (Στιφάδο λαγός - κουνέλι), Χοιρινό, (ψητό), Αλλαντικά, Τυριά |