Κτήμα Γαίας
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα βαθύ, ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες. Μύτη με αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκότητας με στοιχεία από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρύφαλλο. Στο στόμα η λιπαρότητα, ο όγκος, το σώμα, η δομή και η γευστική διάρκεια συμπληρώνουν το γευστικό καμβά του.
Οινοποίηση
Αγιωργίτικο 100%. Μικρές στρεμματικές αποδόσεις, κλασική ερυθρή οινοποίηση με πολύ μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση.
Ωρίμαση
Για 12 τουλάχιστον μήνες σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225lt, με ιδιαίτερη φροντίδα στο δάσος προέλευσης του ξύλου, τον βαθμό καψίματός του, τον τρόπο κοπής του και σε άλλες μικρές λεπτομέρειες. Στη συνέχεια εμφιαλώνεται χωρίς καμία κατεργασία.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0, Wine Searcher avg.89, Vivino 3.9

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Οινοποιείο | Γαία Οινοποιητική |
---|---|
Περιοχή | Νεμέα, Πελοπόννησος |
Ποικιλίες | Αγιωργίτικο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |