Mavro Πετρακόπουλος

Γευστικά χαρακτηριστικά

 Σκούρο ρουμπινί χρώμα. Μύτη από Φρούτα (μούρα, δαμάσκηνα και κεράσια), βότανα και μπαχαρικά δίνουν έναν πληθωρικό χαρακτήρα που εξελίσσεται ακόμα περισσότερο με μακρόχρονη παλαίωση. Στο στόμα ισορροπημένο σώμα και οξύτητα με ενσωματωμένες τανίνες του. Καλή επίγευση.

Οινοποίηση

Μαυροδάφνη 100%. Παράγεται από επιλεγμένους παλαιούς, αυτόριζους αμπελώνες Μαυροδάφνης και από αργιλοαμμώδη εδάφη. Τα γέρικα αμπέλια καλλιεργούνται ξερικά, με μεγάλη φροντίδα και με ήπια χειρωνακτικά μέσα, προσφέροντάς πολύ μικρά και συμπυκνωμένα σταφύλια. Εκχύλιση των φλοιών, με μέρος ολόκληρων τσαμπιών σε inox δεξαμενές, σε θερμοκρασία 25-30°c.  50-50 επιλεγμένες και αυτόχθονες ζύμες και η διάρκεια της ζύμωσης και της εκχύλισης είναι 30 ημέρες.

Ωρίμαση

12 μήνες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης 1ης και 2ης χρήσης.
Το Mavro μπορεί να παλαιώσει για 5-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Vivino 4.3 (2016)

Προσφορά!

25,70 24,10

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (Στιφάδο λαγός - κουνέλι), Χοιρινό, (με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, Τυριά