Μπίζιος Νεμέα
Κτήμα Μπίζιος
Γευστικά χαρακτηριστικά
Χρώμα κόκκινο πορφυρό. Στην μύτη, αρώματα φρούτων, βύσσινο, κεράσι και δαμάσκηνο, άρωμα βιολέτας, γλυκά και spicy μπαχάρια, βανίλια και νότες καπνού. Στο στόμα στιβαρό, πληθωρικό, με ώριμες τανίνες, γεύσεις γλυκού του κουταλιού, κεράσι και φράουλα, όμορφη οξύτητα και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Αγιωργίτικο 100%, παλιά πρέμνα, από υψόμετρο 900 μέτρων, βιολογική γεωργία. Χαμηλές πιέσεις, κλασική ερυθρή οινοποίηση, με μακράς διάρκειας εκχύλιση.
Ωρίμαση
Για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής και αμερικανικής προέλευσης και στην συνέχεια για 6 μήνες στην φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-12 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0 (2011), Vivino 3.8

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Μπίζιος Κτήμα |
Περιοχή | Νεμέα, Πελοπόννησος |
Ποικιλίες | Αγιωργίτικο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2012 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |