Nostos Alexandras

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με πλούσια δάκρυα. Μύτη με έμφαση στο φρούτο που εμφανίζεται πυκνό μα συνάμα φρέσκο φράουλα, μαύρο κεράσι, μούρο. Λίγες νότες καπνού και μπαχαρικών. Στόμα ξηρό με γεμάτο σώμα, μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες και ξανά φρέσκο φρούτο. Επίγευση με καθαρότητα αρωματική όπου κυριαρχούν τα μπαχάρια.

Οινοποίηση

Syrah 40%, Mourvedre 40%,  Grenache Rouge 20%. Οι ποικιλίες οινοποιούνται χωριστά, σύμφωνα με την κλασική μέθοδο ερυθρής οινοποίησης σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Το Syrah οινοποιείται σε δρύινο, ενώ τα Mourvedre και Grenache σε ανοξίδωτους ανοιχτούς οινοποιητές. Η εκχύλιση διαρκεί από 12-25 ημέρες ανάλογα με την ποικιλία και το κρασί μεταγγίζεται αμέσως μετά το τέλος της σε βαρέλια όπου ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

10 μήνες σε δρύινα βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ σε σε ποσοστά 80% και 20% αντίστοιχα.
Μπορεί να παλαιώσει για 5-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Vivino 4.0

15,80

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)