Nostos Blend
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθύ ρουμπινί χρώμα με νότες πορφυρού που δηλώνουν νεότητα. Μύτη έντονη, πολύπλοκη, μαύρο ώριμο φρούτο που συνοδεύεται από τη διακριτική παρουσία του βαρελιού. Νότες δέρματος και μίας κομψής φυτικότητας που χαρίζει φρεσκάδα. Στόμα με όγκο και πυκνότητα, που οι υψηλές αλλά ώριμες τανίνες ισορροπούν με το πλούσιο αλκοόλ και μία μέτρια προς υψηλή οξύτητα. Πολύπλοκα αρώματα στόματος που όχι μόνο ακολουθούν αλλά εξελίσσουν αυτά της μύτης και μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Syrah, Mourvedre, Grenache Rouge, Roussanne. Οι ποικιλίες οινοποιούνται χωριστά, σύμφωνα με την κλασική μέθοδο ερυθρής οινοποίησης σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Το Syrah οινοποιείται σε δρύινο, ενώ τα Mourvedre και Grenache σε ανοξίδωτους ανοιχτούς οινοποιητές. Η εκχύλιση διαρκεί από 12-25 ημέρες ανάλογα με την ποικιλία και το κρασί μεταγγίζεται αμέσως μετά το τέλος της σε βαρέλια όπου ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση.
Ωρίμαση
10 μήνες σε δρύινα βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ σε ποσοστά 75% και 25% αντίστοιχα. Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 88, Vivino 4.0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 60' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,3 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Μανουσάκη Οινοποιία |
Περιοχή | Κρήτη, Χανιά |
Ποικιλίες | Grenache Rouge (Garnacha), Mourvedre (Monastrell) (Mataro), Roussanne, Syrah |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2015 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης) |