Παλιοκαλιάς Δαλαμάρα Παλιές Σοδειές

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Ρουμπινί, λαμπερό. Η μύτη έντονη με “πυκνό” φρούτο, βύσσινο, κεράσι και φράουλα, γλυκά μπαχάρια, ανθικές νότες και βρεγμένα φύλλα του δάσους. Στο στόμα πληθωρικό, με λειασμένες τανίνες, ισορροπημένο, με όμορφη οξύτητα και βελούδινη μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Ξινόμαυρο 100%. Ζύμωση με γηγενείς ζύμες από το 2009 και απο τη σοδειά του 2005 ο Παλιοκαλιάς δεν φιλτράρεται, έτσι η εμφάνιση τρυγικών κρυστάλλων στο τέλος της φιάλης είναι φυσιολογική.

Ωρίμαση

Παραμονή σε βαρέλια με μικρό ποσοστό νέου ξύλου, κυρίως 2ης χρήσης.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0 (2015), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.0

Από: 47,00

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά,
Φιάλη,
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)