Πετρακόπουλος Mov 2018

Γευστικά χαρακτηριστικά

 Σκούρο ρουμπινί χρώμα. Μύτη από Φρούτα (μούρα, δαμάσκηνα και κεράσια), βότανα, δέρμα και μπαχαρικά δίνουν έναν πληθωρικό χαρακτήρα που εξελίσσεται ακόμα περισσότερο με μακρόχρονη παλαίωση. Στο στόμα ισορροπημένο με όμορφη οξύτητα, ενσωματωμένες τανίνες και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Μαυροδάφνη 100%. Από έναν μοναδικό, παλαιό, προφυλλοξηρικό αμπελώνα ηλικίας άνω των 60 ετών, στην περιοχή Σουλάρροι Παλλικής Κεφαλονιάς, εντός της Ζώνης της γλυκιάς ΠΟΠ Μαυροδάφνης. Εκχύλιση των φλοιών, με μέρος ολόκληρων τσαμπιών σε inox δεξαμενές, σε θερμοκρασία 25-30°c.  50-50 επιλεγμένες και αυτόχθονες ζύμες και η διάρκεια της ζύμωσης και της εκχύλισης είναι 30 ημέρες.

Ωρίμαση

18 μήνες σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης 1ης και 2ης χρήσης.
Το Mavro μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Vivino 4.3 (2016)

57,70

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (Στιφάδο λαγός - κουνέλι), Χοιρινό, (με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, Τυριά