Thema Παυλίδη
Γευστικά χαρακτηριστικά
Θελκτικό πορφυρό χρώμα. Πολύπλοκο μπουκέτο που αποτελείται από αρώματα μαρμελάδας, δαμάσκηνου, νότες καραμέλας βουτύρου και καφέ, για να καταλήξει σε διακριτικό φόντο μπαχαρικών. Το στόμα του διακρίνεται για το ισορροπημένο πάντρεμα αλκοόλης, οξύτητας και τανινών που του προσδίδει αρμονία και όγκο ενώ στη μεγάλης διάρκειας επίγευσή του κυριαρχούν υπερώριμα φρούτα και κανέλα.
Οινοποίηση
Syrah 60%, Αγιωργίτικο 40%. Η πραγματοποίηση του τρύγου κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα, έχει σαν σκοπό τη διατήρηση του αρωματικού και φαινολικού δυναμικού της κάθε ποικιλίας. Η ορθή εφαρμογή της εκχύλισης σε προ – και μετά – ζυμωτικό στάδιο, βοηθά στην εξαγωγή του δυναμικού αυτού.
Ωρίμαση
Στη συνέχεια, ο χυμός μεταφέρεται με τη συνδρομή της βαρύτητας σε δρύινα βαρέλια, όπου και παραμένει 12 μήνες, ενώ η ωρίμανσή του περιλαμβάνει 8-10 μήνες παραμονή στη φιάλη.
Μπορεί να παλαιώσει για 5-8 χρόνια.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg. 88, Vivino 3.9

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,8 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Παυλίδη Κτήμα |
Περιοχή | Δράμα, Μακεδονία |
Ποικιλίες | Syrah, Αγιωργίτικο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2016 |
Φιάλη | 1,5L, 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, (με κόκκινη σάλτσα), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα) |