Θυμιόπουλος Βράνα Πέτρα
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Οινοποίηση
Ξινόμαυρο 100%. Η Βράνα Πέτρα είναι ένα αμπελοτόπι φυτεμένο πριν από 43 χρόνια σε μία αμφιθεατρική πλαγιά στην άκρη του χωριού του Τριλόφου, σε υψόμετρο 200 μ. σε εδάφη κυρίως ασβεστολιθικά με έντονη παρουσία σχιστόλιθου και γρανίτη. Η συγκομιδή γίνεται χειρωνακτικά αρχές Οκτωβρίου. Τα σταφύλια είναι κατά 50% με ολόκληρο το τσαμπί (whole cluster) και η ζύμωση πραγματοπιείται με γηγενείς ζύμες. Η εκχύλιση διαρκεί για 30 μέρες. Τα κρασιά είναι εμφιαλωμένα με το χέρι και δεν είναι φιλτραρισμένα.
pH 3,5 g/l
Ωρίμαση
Σε γαλλικά βαρέλια 500 λ. δεύτερης χρήσης για 12 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.
Βαθμολογία
–

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του.

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Θυμιόπουλος Κτήμα |
Περιοχή | Μακεδονία, Νάουσα ΠΟΠ |
Ποικιλίες | Ξινόμαυρο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα) |