Χατζημιχάλη Cabernet Sauvignon
Γευστικά χαρακτηριστικά
Βαθυκόκκινο χρώμα με ελαφριές ανταύγειες εξέλιξης. Ελκυστικό ‘μπουκέτο’ από αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων με νύξεις μπαχαρικών, ελαφριές νότες αρωματισμένου καπνού και υποψίες δέρματος. Στο στόμα είναι θερμό, στρογγυλό με μαλακές, ευγενικές τανίνες, πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα, ωραία δομή και τελείωμα που διαρκεί.
Οινοποίηση
Cabernet Sauvignon 100%. Η οινοποίηση με κρυοεκχύλιση πριν την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης. Ακολουθεί κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Ωρίμαση
Το κρασί παρέμεινε για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια και 6 μήνες στη φιάλη.
Μπορεί να καταναλωθεί άμεσα ή να παραμείνει στο κελάρι για τουλάχιστον 2-7 χρόνια, ανάλογα την χρονιά. Η σοδειά του 1998 έχει προσπεράσει, αλλά έχει ενδιαφέρον το μπουκέτο της μύτης.
Υπάρχει το ενδεχόμενο να παρουσιάσει ίζημα, λογικό για κρασιά που έχουν παλαιώσει πολύ.
Βαθμολογία
Wine Searcher avg.84, Vivino 3.7

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 20' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Χατζημιχάλη Κτήμα |
Περιοχή | Οπούντια Λοκρίδα, Στερεά Ελλάδα |
Ποικιλίες | Cabernet Sauvignon |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 1998, 2000, 2001, 2003 |
Φιάλη | 1,5L, 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (Στιφάδο λαγός - κουνέλι), Χοιρινό, (ψητό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα) |