Θραψαθήρι Αρμί Λυραράκης

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Αχνό λεμονί χρώμα. Στην μύτη, τροπικά φρούτα, εσπεριδοειδή, βοτανικές νότες και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα λιπαρό, γεμάτο σώμα, δροσιστική οξύτητα, εξαιρετική ενσωμάτωση του βαρελιού και μακρά αρωματική επίγευση.

Οινοποίηση

Θραψαθήρι 100%. Από το αμπελοτόπι Αρμί στην κορυφή μιας βουνοπλαγιάς (που λέγεται Αρμί), σε υψόμετρο 500 μ. με ανατολική έκθεση. Προζυμωτική εκχύλιση για 12 ώρες, ακολουθεί αλκοολική ζύμωση, με επιλεγμένες ζύμες, σε ελεγχόμενο περιβάλλον, σε αμερικάνικα και γαλλικά δρύινα βαρέλια 2 και 3 ετών.

Ωρίμαση

Για 4 μήνες με τις οινολάσπες σε δρύινα βαρέλια.
Το κρασί μπορεί να καταναλωθεί τώρα και τα επόμενα  3-8 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0, Wine Searcher avg.90, Vivino 3.9

15,10

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Ψάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί, Σολωμός ψητός), Χοιρινό, (ψητό, Χοιρινό με σέλινο), Κατσαρόλας, (Ντολμάδες αυγολέμονο), Τυριά, (Κίτρινα)