Anatolikos Vineyards fine Assyrtiko – Malagousia

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρυσoκίτρινο χρώμα με πράσινες ανταύγειες. Στην μύτη διακριτικά αρώματα βαρελιού (αρώματα βανίλιας και βουτύρου), πολύπλοκο μπουκέτο εσπεριδοειδών, κυδώνι, κηρήθρα, λουλούδια και κίτρινα φρούτα. Στο στόμα με γεμάτο σώμα, τραγανό, ισορροπημένο με υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Ασύρτικο 95%, Μαλαγουζιά 5%. Από βιολογικό, ξερικό, γραμμικό αμπελώνα με στρεμματική απόδοση 400-500 κιλά σε πετρώδες υπέδαφος. Προζυμωτική κρυοεκχίληση σε  χαμηλή θερμοκρασία και μακρά ζύμωση σε ανοιχτά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων με τις γηγενείς ζύμες, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
pH: 3,45 – Ολική οξύτητα : 5,3 g/l  – Ολικό Θειώδες: 68 mg/l – Ανάγοντα σάκχαρα: 1,5  g/l

Ωρίμαση

Παραμονή  με τις λεπτές  οινολάσπες για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Εμφιάλωση χωρίς διαύγαση και φιλτράρισμα.
Το πίνετε τώρα και στα επόμενα  5-7 χρόνια.

Βαθμολογία

Vivino 3.9

Προσφορά!

17,36 16,50

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Ψάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί,), Μαλάκια & Οστρακοειδή, (Ψητό καλαμάρι, Ωμά οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό, Αρνί φρικασέ), Πουλερικά, (Κοτόπουλο λεμονάτο), Τυριά, (Κίτρινα)