ANHYDROUS Σαντορίνη
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Χρώμα λαμπερό λευκοκίτρινο. Στη μύτη διακρίνονται πολύ λεπτά αρώματα φρούτων με κυρίαρχα τα αρώματα αχλαδιού, λεμονιού και άγουρου ανανά. Στο στόμα το κρασί είναι απαλό, λιπαρό, φρουτώδες με γεμάτο σώμα και φινετσάτη γεύσημε έντονα ορυκτά στοιχεία .Τραγανή οξύτητα και εκφραστική μακρά επίγευση .
Οινοποίηση
Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι από αυτόριζα αμπέλια σε παραδοσιακές κουλούρες, στις περιοχές Φηρά, Καρτεράδος, Καμάρι και Εμπορείο. Αυθόρμητη ζύμωση με ιθαγενείς ζυμομύκητες.
Ωρίμαση
Παραμονή πάνω στις λεπτές οινολάσπες.
Παλαίωση στην φιάλη για 5-10 χρόνια.
Βαθμολογία
–

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του ή ανοίξτε την φιάλη από την προηγούμενη ημέρα

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 1.3 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Anhydrous, Αβαντίς Κτήμα |
Περιοχή | Κυκλάδες, Σαντορίνη, Σαντορίνη ΠΟΠ |
Ποικιλίες | Αηδάνι, Αθήρι, Ασύρτικο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2020 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό, Αρνί φρικασέ) |