Γαβαλά Σαντορίνη Γηγενείς Ζύμες

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα λαμπερό λευκοκίτρινο. Στη μύτη διακρίνονται πολύ λεπτά αρώματα φρούτων με κυρίαρχα τα αρώματα αχλαδιού, λεμονιού και άγουρου ανανά. Στο στόμα το κρασί είναι απαλό, λιπαρό, φρουτώδες με γεμάτο σώμα και φινετσάτη γεύσημε έντονα ορυκτά στοιχεία .Τραγανή οξύτητα και εκφραστική μακρά επίγευση .

Οινοποίηση

Τα σταφύλια συλλέγονται αρχές με μέσα Αυγούστου, διαλέγονται κι έπειτα οινοποιούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενες συνθήκες αλλά ακολουθώντας την παραδοσιακή μεθοδολογία οινοποίησης, χωρίς προσθήκη ζυμών..

Ωρίμαση

12 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Παλαίωση στην φιάλη για 5-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg.89,  Vivino 4.0

29,00

Εξαντλημένο

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό, Αρνί φρικασέ)