Βιδιανό Ιππόδρομος Λυραράκης

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Μέτριο λεμονί χρώμα. Στην μύτη, πυρηνόκαρπα φρούτα (βερίκοκο, ροδάκινο), εσπεριδοειδή, ανθικές και βοτανικές (χαμομήλι)και βανιλάτες νότες. Στο στόμα γεμάτο σώμα, υψηλή οξύτητα, λεμονάτος χαρακτήρας με ορυκτότητα και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Βιδιανό 100%. Από το αμπελοτόπι Ιππόδρομος, στην κορυφή μιας βουνοπλαγιάς, σε υψόμετρο 610 μ. σε αργιλοπετρώδη εδάφη. Νυχτερινός τρύγος με την πανσέληνο του Αυγούστου. Το 1/3 των σταφυλιών οινοποιήθηκαν ολόκληρα σε βαρέλια τύπου Perle (το Perle είναι ένα γαλλικό δρύινο βαρέλι 400 lt με ένα ειδικό κλείσιμο που διατηρεί το CO2) και παρέμειναν για 3 μήνες. Τα υπόλοιπα 2/3 του σταφυλιού με διαβροχή για 12 ώρες, ακολούθησε αυθόρμητη ζύμωση σε νέο γαλλικό βαρέλι, που κράτησε 25 ημέρες.

Ωρίμαση

Για 3 μήνες περίπου. Το 1/3 σε οινοποιητές Perle και τα 2/3 μετά την ολοκλήρωση της 25ήμερης ζύμωσης για 2 μήνες σε δρύινα βαρέλια.
Το κρασί μπορεί να καταναλωθεί τώρα και τα επόμενα  2-5 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 16.5, Wine Searcher avg.90, Vivino 3.9

15,10

Εξαντλημένο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί, Σολωμός ψητός), Μαλάκια & Οστρακοειδή, (Ψητό καλαμάρι, Αστακός στη σχάρα), Χοιρινό, (ψητό, Χοιρινό με σέλινο), Κατσαρόλας, (Ντολμάδες αυγολέμονο), Τυριά, (Κίτρινα)