Ασύρτικο Βόιλα Λυραράκη

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Στη μύτη, σύνθετα αρώματα εσπεριδοειδών και λευκών φρεσκοκομμένων φρούτων με νότες τζίντζερ. Γεμάτο σώμα, τραγανό, ισορροπημένο με αναζωογονητική οξύτητα και μακρά, με ορυκτές νότες επίγευση.

Οινοποίηση

Ασύρτικο 100%. Από ξερικά αμπέλια σε αργιλώδη εδάφη στα 580 μ. στη Σητεία. Εκραγισμός παραμονή με τα στέμφυλα στους 12° C για 16 ώρες, οινοποίηση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με αργή ζύμωση που κράτησε 15 ημέρες.

Ωρίμαση

Παραμονή σε ανοξείδωτη δεξαμενή με τις οινολάσπες του.
Το Ασύρτικο Βόιλα το πίνετε τώρα και στα επόμενα  5-7 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0 (2018), Wine Searcher avg.89, Vivino 3.7

8,90

Εξαντλημένο

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Ψάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί,), Μαλάκια & Οστρακοειδή, (Ψητό καλαμάρι, Ωμά οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό, Αρνί φρικασέ), Πουλερικά, (Κοτόπουλο λεμονάτο), Τυριά, (Κίτρινα)