Πετρακόπουλος Ρομπόλα Παλιά Αρμάκια 19 παλιά σοδειά
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Απαλό λεμονί με πρασινοκίτρινες ανταύγες. Στη μύτη, αρώματα αχλαδιού και πράσινου μήλου, γκρέιπφρουτ, ανθικές και βοτανικές νότες. Στο στόμα είναι πλούσιο, µε εξαιρετική δομή και ισορροπία, με δροσιστική οξύτητα και μακρά ορυκτή και λεμονάτη επίγευση.
Οινοποίηση
Ρομπόλα 100%. Από 2 παλιούς, αυτόριζους, προφυλοξηρικούς αμπελώνες στην ασβεστολιθική πλαγιά του Φαγιά, σε υψόμετρο 700μ. Η καλλιέργεια τους είναι βιολογική με βιοδυναμικές παρεμβάσεις. Αυστηρή διαλογή της πρώτης ύλης, οινοποίηση μόνο τον μούστο φυσικής ροής και χαμηλών πιέσεων. Αυθόρμητη ζύμωσή από τις ζύμες που υπάρχουν πάνω στο σταφύλι.
pH 3,00 g/l – Ολική Οξύτητα 6,20 g/l – Παραγωγή 1300 φιάλες.
Ωρίμαση
Παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για μικρό χρονικό διάστημα. Χαμηλά θειώδη εμφιάλωση χωρίς διαύγαση και φιλτράρισμα.
Το κρασί μπορεί να καταναλωθεί και στα επόμενα 5-10 χρόνια.
Βαθμολογία
Vivino 3.7

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 20' πριν την κατανάλωσή του

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,4 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Πετρακόπουλος |
Περιοχή | Επτάνησα, Κεφαλλονιά, Ρομπόλα ΠΟΠ |
Ποικιλίες | Ρομπόλα (Ribolla Gialla) |
Αλκοόλ | 13% |
Σοδειά | 2019 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, (με σάλτσα μυρωδικών, Τηγανιτά), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά), Πουλερικά, (Κοτόπουλο κατσαρόλας με λευκή σάλτσα,), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια µε αχιβάδες (alle Vongole), Σαλάτες, (Πράσινες) |