Σαντορίνη Σιγάλα

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Λαμπερό, αχυρόξανθο χρώμα με χρυσοπράσινες ανταύγειες. Στην μύτη, με λεπτά αρώματα κυρίως εσπεριδοειδών. Στο στόμα, πλούσιο σώμα, με εξαιρετική δομή, οξύτητα που δίνει φρεσκάδα και αναδεικνύει τα αρώματα και μακρά επίγευση με την χαρακτηριστική ορυκτότητα, τυπική της ποικιλίας και του εδάφους.

Οινοποίηση

Ασύρτικο 100%.Από κλήματα Ασύρτικου ηλικίας πάνω από τα 50 χρόνια. Τυπική λευκή οινοποίηση,  ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Ωρίμαση

Για 3-4 μήνες  σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τις λεπτές οινολάσπες με συχνές αναδεύσεις.

Παλαίωση στην φιάλη για 6-10 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg.90, Vivino 4.0

26,00

Εξαντλημένο

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Μύδια αχνιστά, Ωμα οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό)