Viognier-Eclectique-Skouras

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Χρώμα αχυρένιο χρυσαφί με λαμπερές ανταύγειες. Στη μύτη έχει μεγάλη πολυπλοκότητα και κομψότητα που εκφράζει τον ποικιλιακό χαρακτήρα. Αναδεικνύει αρώματα ώριμου ροδάκινου, ανθέων πορτοκαλιού και φλούδας εσπεριδοειδών μαζί με τροπικά φρούτα. Τα αρώματα του γαλλικού ξύλου υψηλής ποιότητας –βανίλια και ξηροί καρποί– είναι άριστα ενσωματωμένα στο κρασί συνθέτοντας ένα πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων, ενώ η οσμή της κόρας ψωμιού υποδηλώνει την επαφή με τις οινολάσπες. Στο στόμα είναι γεμάτο, με εξαιρετική δομή και τραγανή οξύτητα. Τα αρώματα στόματος ακολουθούν αυτά της μύτης και η επίγευση έχει ένταση, πολυπλοκότητα και μάκρος.

Οινοποίηση

Προζυμωτική εκχύλιση για 6 ώρες στους 14˚C. Αλκοολική ζύμωση στους 17˚C. Το 50% ζύμωσε σε καινούργια και το 50% σε δεύτερης χρήσης γαλλικά δρύινα βαρέλια των 225 λίτρων, πραγματοποίησε μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Για 12 μήνες παρουσία οινολασπών και περιοδικό batonnage. Το κρασί εμφιαλώθηκε με βιδωτό πώμα και παλαίωσε στα κελάρια του κτήματος για 3 μήνες πριν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Βαθμολογία

Wine Searcher avg.89, Vivino 4.3

25,00

Εξαντλημένο

Επιπλέον πληροφορίες

Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜαλάκια & οστρακοειδή, (Καβούρια, αστακοί, γαρίδες στον ατμό), Κατσαρόλας, (Ντολμάδες αυγολέμονο), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί φρικασέ), Χοιρινό – Κουνέλι, (Χοιρινό με σέλινο), Διεθνείς Κουζίνες, (Πιάτα με πικάντικες σάλτσες)