Μαρκοβίτης Νάουσα

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Μέτριο ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη, έντονο μπουκέτο από αρώματα κόκκινων φρούτων, (φράουλα, βύσσινο), ανθικών (βιολέτα) με νότες ντομάτας, ελιάς, βανίλιας και νότες καπνού. Στόμα ευγενικό αλλά γεμάτο, ισορροπημένο, με καλή δομή και φρούτο, υψηλή οξύτητα και πολλές αλλά πολύ καλά ενσωματωμένες τανίνες, Μακρά φρουτώδης επίγευση.

Οινοποίηση

Ξινόμαυρο 100%. Από τον βιολογικό αμπελώνα στην περιοχή Πολλά Νερά της Νάουσας. Παραδοσιακή ερυθρή οινοποίηση, ζύμωση, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία με αρκετών ημερών  διαβροχή.

Ωρίμαση

Για 12 μήνες σε παλιά δρύινα βαρέλια.
Την Νάουσα Μαρκοβίτη μπορείτε να την πιείτε τώρα, αλλά και στα επόμενα 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Wine Spectator.89 (2013), Wine Searcher avg.88, Vivino 3.8

12,40

Εξαντλημένο

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)