Θυμιόπουλος ROSE DE XINOMAVRO 2007
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Μέτριο σωμόν χρώμα με καφετί ανταύγες.
Οινοποίηση
Ξινόμαυρο 100%. Παράχθηκε από ένα αμπελοτόπι, βορειο-ανατολικής έκθεσης, φυτεμένο στην περιοχή της Φυτειάς πριν από 25 χρόνια, σε υψόμετρο 500μ, σε εδάφη σχιστολιθικά – γρανιτικά. Τα σταφύλια διαχωρίζοται από το τσαμπί, και εκχυλίζονται για 8-10 ώρες. Η ζύμωση πραγματοποιείται με γηγενείς ζύμες.
Ωρίμαση
Σε γαλλικά βερέλια 500 λίτρων για 4 χρόνια.
Μπορείτε να την πιείτε τώρα, αλλά και στα επόμενα 3-5 χρόνια.
Βαθμολογία
–

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17-18°

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,3 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Θυμιόπουλος Κτήμα |
Περιοχή | Μακεδονία, Μακεδονία ΠΓΕ |
Ποικιλίες | Ξινόμαυρο |
Αλκοόλ | 13.5% |
Σοδειά | 2007 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Μοσχάρι, (Μοσχάρι Κατσαρόλας Kοκκινιστό, Σουτζουκάκια), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Μακαρόνια με κιμά, Λαζάνια), Τυριά, (Μεσαίας ωρίμασης κίτρινα τυριά) |