Peplo Σκούρας
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Λαμπερό χρώμα, κοραλί. Στην μύτη κυριαρχούν τα κόκκινα φρούτα, το κεράσι, η φράουλα, λευκά άνθη, μέλι. Στο στόμα είναι γεμάτο νεύρο και οξύτητα, λιπαρό, δροσερό, πολύπλοκο (ακακία, πηλός, γλυκιά βανίλια, μέταλλο, δομή) ενώ τα αρώματα στόματος ακολουθούν πιστά αυτά της μύτης με κυρίαρχη την παρουσία του γλυκολέμονου και των εσπεριδοειδών. Η επίγευση έχει διάρκεια και πολυπλοκότητα.
Οινοποίηση
Πιεστήριο χωρίς εχκύλιση για το Αγιωργίτικο. Syrah πιεστήριο χωρίς εκχύλιση. Μακρά εκχύλιση για το Μοσχοφίλερο.
Ωρίμαση
Το Αγιωργίτικο σε βαρέλια ακακίας, το Syrah ωριμάζει στις οινολάσπες του σε ανοξείδωτη δεξαμενή και το Μοσχοφίλερο σε πήλινους αμφορείς μαζί με την φλούδα του για 4 μήνες.
Βαθμολογία
Vivino 4.2

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10-12°

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Σκούρας |
Περιοχή | Αργολίδα ΠΓΕ, Πελοπόννησος |
Ποικιλίες | Syrah, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο |
Αλκοόλ | 12.5% |
Σοδειά | 2017 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, (Μπαρμπούνια τηγανητά), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Γαριδομακαρονάδα, Ψητές γαρίδες, Γαρίδες Σαγανάκ), Διεθνείς Κουζίνες, (Πιάτα με γλυκόξινες σάλτσες), Ζυμαρικά – Ριζότο, (Ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα), Κατσαρόλας, (Λαδερά) |