T-oinos Clos Stegasta Ασύρτικο 2018 Παλιά Σοδειά
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Χρώμα κίτρινο με πράσινες ανταύγειες. Στη μύτη φυτικά, άνθικα (αγιόκλημα) και αρώματα εσπεριδοειδών συνδυάζονται με μια βαθιά αλατούχα ορυκτότητα μαζί με πλούσιες, βουτυρώδεις γεύσεις. Στο στόμα γεμάτο, πλούσιο, αλλά κομψό, ορυκτές νύξεις που θυμίζουν βρεγμένη πέτρα, με τραγανή οξύτητα και αλατότητα και καλά ισορροπημένη και εντυπωσιακά μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Ασύρτικο 100%. Τα σταφύλια για το συγκεκριμένο ασύρτικο επιλέγονται από αμπελώνες αμμώδεις σε γρανιτικό υπέδαφος, φυτεμένους στα 450μ υψόμετρο. Η συγκομιδή των σταφυλιών γίνεται με τα χέρια νωρίς το πρωί. Προσεκτική διαλογή των σταφυλιών με βάση την ωριμότητά τους. Τα σταφύλια τοποθετούνται σε τελάρα 20 κιλών για την μεταφορά τους και στην συνέχεια εισέρχονται στο πιεστήριο. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται με την προσθήκη βιολογικών ζυμών σε ανοξείδωτες δεξαμενές.
Ωρίμαση
Για 7 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες, σε έναν συνδυασμό από ανοξείδωτες δεξαμενές, ξύλινους οινοποιητές και δρύινα βαρέλια.
Παλαίωση στην φιάλη για 5-10 χρόνια.
Βαθμολογία
Jancis Robinson 17.0 (2015), Wine Searcher avg.89, Vivino 4.0

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Μετάγγισή του σε καράφα 60 λεπτά πριν την κατανάλωσή του ή ανοίξτε την φιάλη από την προηγούμενη ημέρα

Επιπλέον πληροφορίες
Βάρος | 1,5 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Τηνιακοί Αμπελώνες |
Περιοχή | Κυκλάδες, Τήνος |
Ποικιλίες | Ασύρτικο |
Αλκοόλ | 14% |
Σοδειά | 2018 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, (σχάρας: Λαυράκι-Συναγρίδα-Τσιπούρα-Φαγκρί), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Ψητό καλαμάρι, Ωμά οστρακοειδή), Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό, Αρνί φρικασέ) |