Χατζηβαρύτη Γουμένισσα

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Το χρώμα του κρασιού είναι έντονο κόκκινο με ελαφρά κεραμιδί ανταύγειες. Στο άρωμά του, που είναι σύνθετο, κυριαρχούν τα μικρά κόκκινα φρούτα όπως το βατόμουρο και το κεράσι, που συμπληρώνονται με αρώματα μπαχαρικών, ντομάτας, ελιάς και βανίλιας. Στο στόμα είναι γεμάτο, αρωματικό με πλούσιες τανίνες και μακρύ τελείωμα.

Οινοποίηση

Ξινόμαυρο 70%, Νεγκόσκα 30%. Προζυμωτική εκχύλιση εν ψυχρώ για 2 ημέρες, αλκοολική ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, παραμονή του κρασιού στις οινολάσπες του για 8 μήνες με περιοδική ανάδευση.

Ωρίμαση

Το 1/3 σε βαρέλια δεύτερης χρήσης, το υπόλοιπο σε βαρέλια ηλικίας έως 5 ετών για 18 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Decanter 90 (2013), Wine Searcher avg. 89, Vivino 3.8

16,10

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.3 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Ψητό), Πουλερικά, (Κόκκορα ή κοτόπουλο κοκκινιστό), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με κιμά), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)