My account
Cavacava logo 0
 

Χρυσογέρακας

 

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Έντονα αρώματα από μαρμελάδες λευκόσαρκων φρούτων, αποξηραμένα βερίκοκα, μέλι και κερί συνθέτουν τον γοητευτικό χαρακτήρα ενός γλυκού κρασιού όψιμου τρύγου. Η έντονη οξύτητα ισορροπεί με τη γλυκύτητα και προσθέτει στο κρασί κομψότητα δίπλα στον πληθωρικό του χαρακτήρα, αλλά και μια παρατεταμένη, φροουτώδη επίγευση.

Οινοποίηση

Τα σταφύλια καλύπτονται με δίχτυα για να προστατευτούν από τα πουλιά και παραμένουν επάνω στα αμπέλια έως και τις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε και γίνεται η συλλογή τους. Στόχος είναι η δημιουργία ενός γλυκού κρασιού όψιμου τρύγου. Όταν φτάσουν στο οινοποιείο, τα σταφύλια πατιούνται σε κάθετο πιεστήριο (στροφυλιά) με διαδοχικές, ελαφριές πιέσεις. Ο χυμός που προκύπτει, αφού παραμείνει για μία νύχτα προκειμένου να καθαρίσει με στατική απολάσπωση, οδηγείται για ζύμωση σε καινούρια δρύινα βαρέλια, κάτω από συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας.

Ωρίμαση

Μετά το τέλος της ζύμωσης, η οποία διαρκεί περίπου έναν μήνα, το κρασί παραμένει στο βαρέλι για 18μηνη ωρίμανση. Σάκχαρα:81,4

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Κυρ-Γιάννη Κτήμα
Περιοχή Οίνοι ΠΟΠ Αμύνταιο - Φλώρινα (PDO Amynteon) ΠΟΠ
Τύπος Γλυκό
Χρονιά
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Gewurztraminer 50% , Μαλαγουζιά 50%
Αλκοόλ 14.10%
Θερμοκρασία 6-8°C
Παλαίωση 20 χρόνια
Τι συνοδεύει Σοκολάτα Μετά το φαγητό Γλυκά ταψιού Μπλε τυριά Τερίνα πάπιας, foie gras Panaccotta, crème brulee
29.80

με ΦΠΑ

750 ml

-
+