My account
Cavacava logo 0
 

Μπλε Αλεπού 2015

 

Γευστικά χαρακτηριστικά

Ένα κρασί με έντονο κόκκινο χρώμα και σύνθετο χαρακτήρα, που συνδυάζει αρώματα βανίλιας, σοκολάτας και δρυός από το βαρέλι, με νότες από φρούτα των δάσους και πικάντικα μπαχαρικά. Το στόμα διαθέτει όγκο, στιβαρές τανίνες και έναν παχύ χαρακτήρα που ισορροπεί με τη φίνα οξύτητα. Η παρατεταμένη επίγευση του κρασιού αφήνει στο στόμα αρώματα φρούτων, πιπεριού και κανέλας.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του

Οινοποίηση

Εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης στους 9-10° C, για 5 έως 7 μέρες σε αδρανές περιβάλλον χωρίς οξυγόνο, και για την κάθε ποικιλία χωριστά, καθώς κάθε μία έχει διαφορετική ημερομηνία ωρίμανσης. Στη συνέχεια, το Merlot ζυμώνει στους 27-28° C, ενώ ακολουθεί μεταζυμωτική εκχύλιση 8-15 ημερών. Το Ξινόμαυρο ζυμώνει στους 22° C, σε ανοιχτές δεξαμενές. Παράλληλα γίνεται ανακύκλωση με τη μέθοδο του pigeage, με στόχο την αποφυγή του σπασίματος των κουκουτσιών, που είναι η πηγή των δυσάρεστων τανινών. Το τράβηγμα από τα στέμφυλα γίνεται προ του τέλους της αλκοολικής ζύμωσης.

Ωρίμαση

14 μήνες σε καινούρια βαρέλια 225 lt για την κάθε ποικιλία ξεχωριστά, επιπλέον 4 μήνες σε καινούρια βαρέλια 225 lt για το σύνολο του χαρμανιού – αναγωγική παλαίωση σε φιάλη για ακόμη 6 μήνες

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Κυρ-Γιάννη Κτήμα
Περιοχή Νάουσα - Ημαθία ΠΟΠ
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2015
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Syrah , Merlot , Ξινόμαυρο , Cabernet Sauvignon
Αλκοόλ 15.00%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση 12-15 χρόνια
Τι συνοδεύει Μοσχάρι Κατσαρόλας κοκινιστό Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ Μπιφτέκια Στιφάδο κουνέλι Κυνήγι με κόκκινη σάλτσα Παλαιωμένα κίτρινα τυριά Χοιρινό με δαμάσκηνα
45.00

με ΦΠΑ

750 ml

-
+