My account
Cavacava logo 0
 

Nostos Alexandras 2015

 

Γευστικά χαρακτηριστικά

Διαυγές, βαθύ ρουμπινί χρώμα με πλούσια δάκρυα. Μύτη με έμφαση στο φρούτο που εμφανίζεται πυκνό μα συνάμα φρέσκο φράουλα, μαύρο κεράσι, μούρο. Λίγες νότες καπνού και μπαχαρικών. Στόμα ξηρό με γεμάτο σώμα, μέτριες αλλά βελούδινες τανίνες και ξανά φρέσκο φρούτο. Επίγευση με καθαρότητα αρωματική όπου κυριαρχούν τα μπαχάρια.

Οινοποίηση

Οι ποικιλίες οινοποιούνται χωριστά, σύμφωνα με την κλασική μέθοδο ερυθρής οινοποίησης σε ελεγχόμενη θερμοκρασία. Το Syrah οινοποιείται σε δρύινο, ενώ τα Mourvedre και Grenache σε ανοξίδωτους ανοιχτούς οινοποιητές. Η εκχύλιση διαρκεί από 12-25 ημέρες ανάλογα με την ποικιλία και το κρασί μεταγγίζεται αμέσως μετά το τέλος της σε βαρέλια όπου ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση
10 μήνες σε δρύινα βαρέλια από γαλλική και αμερικάνικη δρυ σε ποσοστά 80% και 20% αντίστοιχα,

VVN 4.1

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Μανουσάκη Οινοποιία
Περιοχή Επιτραπέζιος οίνος Χανίων
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2015
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Syrah 40% , Mourvedre (Monastrell) (Mataro) 40% , Grenache Rouge (Garnacha) 20%
Αλκοόλ 14.00%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση 5-7 χρόνια
Τι συνοδεύει Μοσχάρι Κατσαρόλας κοκινιστό Αρνί ψητό Χοιρινό με δαμάσκηνα Μεσαίας ωρίμασης κίτρινα τυριά
13.50

με ΦΠΑ

750 ml

-
+