My account
Cavacava logo 0
 

Ράμνιστα 2013

 

Γευστικά χαρακτηριστικά

Αρώματα φράουλας, βανίλιας και γλυκά μπαχαρικά στη μύτη,  όγκος και πλούτος στον ουρανίσκο, όπου τα αρώματα της δρυός ισοροπούν με την ευχάριστη οξύτητα και την φρουτώδη επίγευση του κρασιού.

Ένα μεγάλο Ξινόμαυρο με αποδεδειγμένα μεγάλη δυναμική παλαίωσης. Η Ράμνιστα εκφράζει σωστά το τυπικό αρωματικό και γευστικό προφίλ της ποικιλίας, γι' αυτό και έχει πολύ φανατικό κοινό. Σταθερή αξία.

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του

Οινοποίηση

Στην πρώτη ύλη της Ράμνιστας ασκούμε περίοδο προζυμωτικής εκχύλισης 6 ημερών. Οι θερμοκρασίες ζύμωσης των δεξαμενών δεν ξεπερνούν τους 25°C, ενώ το 70% της πρώτης ύλης ζυμώνει σε κλασικούς οινοποιητές και το 30% σε ανοιχτές δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτόματο έμβολο (pigeage). Το 20% του κρασιού πραγματοποιεί τη μηλογαλακτική ζύμωση στα βαρέλια. .

Ωρίμαση

Τα υποψήφια συστατικά του χαρμανιού της Ράμνιστας παντρεύονται τον 5-6 μήνα παλαίωσης τους, με συνολικό χρόνο παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια τους 18 μήνες. Τα βαρέλια είναι γαλλικής και, σε μικρότερο ποσοστό, αμερικάνικης ξυλείας με 25% νέο ξύλου και 25% βαρέλια 500 λίτρων

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Κυρ-Γιάννη Κτήμα
Περιοχή Νάουσα - Ημαθία ΠΟΠ
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2013
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Ξινόμαυρο 100%
Αλκοόλ 14.00%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση 12-15 χρόνια
Τι συνοδεύει Αρνίσια Παϊδάκια Χοιρινό με δαμάσκηνα Αρνί Σούβλας Παλαιωμένα κίτρινα τυριά Κυνήγι με κόκκινη σάλτσα Πλούσια μπαχαρώδη αλλαντικά
26.00

με ΦΠΑ

750 ml

-
+