My account
Cavacava logo 0
 

THEMA 2010

 

Γευσιγνωσία
Θελκτικό πορφυρό χρώμα. Πολύπλοκο μπουκέτο που αποτελείται από αρώματα μαρμελάδας, δαμάσκηνου, νότες καραμέλας βουτύρου και καφέ, για να καταλήξει σε διακριτικό φόντο μπαχαρικών. Το στόμα του διακρίνεται για το ισορροπημένο πάντρεμα αλκοόλης, οξύτητας και τανινών που του προσδίδει αρμονία και όγκο ενώ στη μεγάλης διάρκειας επίγευσή του κυριαρχούν υπερώριμα φρούτα και κανέλα.
 

Προτείνεται η μετάγγισή του σε καράφα 30 λεπτά πριν την κατανάλωσή του

Οινοποίηση
Η πραγματοποίηση του τρύγου κατά τη διάρκεια της νύκτας, τη στιγμή που τα σταφύλια βρίσκονται στη βέλτιστη ωριμότητα, έχει σαν σκοπό τη διατήρηση του αρωματικού και φαινολικού δυναμικού της κάθε ποικιλίας. Η ορθή εφαρμογή της εκχύλισης σε προ – και μετά – ζυμωτικό στάδιο, βοηθά στην εξαγωγή του δυναμικού αυτού.

Ωρίμαση

Στη συνέχεια, ο χυμός μεταφέρεται με τη συνδρομή της βαρύτητας σε δρύινα βαρέλια, όπου και παραμένει 12 μήνες, ενώ η ωρίμανσή του περιλαμβάνει 8-10 μήνες παραμονή στη φιάλη.
 

Χαρακτηριστικά

Οινοποιείο Παυλίδη Κτήμα
Περιοχή Δράμα ΠΓΕ
Τύπος Ερυθρό ξηρό
Χρονιά 2010
Συσκευασία 750 ml
Ποικιλία Αγιωργίτικο , Syrah
Αλκοόλ 14.00%
Θερμοκρασία 17-18°C
Παλαίωση τώρα και 2-3 χρόνια ακόμα
18.00

με ΦΠΑ

750 ml

-
+