Brumont Chateau Montus Blanc

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Φωτεινό, χρυσό χρώμα. Στην μύτη αρώματα,  κυδωνιού, αχλαδιού, καραμέλας και ανθικές νότες.  Στο στόμα γεμάτο με πολύ καλή δομή, ένταση και φρεσκάδα. Κομψό, περίπλοκο με μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Petit Courbu 85%, Petit Manseng 15%. Από 30χρονα αμπέλια στην περιοχή Pacherenc du Vic-Bilh Sec σε εδάφη με βότσαλο πάνω από ασβεστόλιθο. Ξεχωριστή συγκομιδή και οινοποίηση για κάθε ποικιλία σε δρύινα βαρέλια.
Οξύτητα 4,2 g/l –  Υπολ. Σάκχαρα 1,40 g/l.

Ωρίμαση

Για 14-15 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 600L.
Πιείτε το τώρα και σε 7-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Andreas Larsson.93, Bettane et Desseauve 16.5, Searcher avg.92, Vivino 3.8

44,00

ADD CASE(1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.6 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΨάρια, (Σολωμός καπνιστός), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα), Χοιρινό, (με σέλινο), Κατσαρόλας, (Ντολμάδες αυγολέμονο), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με λευκές σάλτσες), Πουλερικά, (Τερίνα πάπιας - Foie Gras)