Brumont Chateau Montus Blanc
Γευστικά Χαρακτηριστικά
Φωτεινό, χρυσό χρώμα. Στην μύτη αρώματα, κυδωνιού, αχλαδιού, καραμέλας και ανθικές νότες. Στο στόμα γεμάτο με πολύ καλή δομή, ένταση και φρεσκάδα. Κομψό, περίπλοκο με μακρά επίγευση.
Οινοποίηση
Petit Courbu 85%, Petit Manseng 15%. Από 30χρονα αμπέλια στην περιοχή Pacherenc du Vic-Bilh Sec σε εδάφη με βότσαλο πάνω από ασβεστόλιθο. Ξεχωριστή συγκομιδή και οινοποίηση για κάθε ποικιλία σε δρύινα βαρέλια.
Οξύτητα 4,2 g/l – Υπολ. Σάκχαρα 1,40 g/l.
Ωρίμαση
Για 14-15 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 600L.
Πιείτε το τώρα και σε 7-15 χρόνια.
Βαθμολογία
Andreas Larsson.93, Bettane et Desseauve 16.5, Searcher avg.92, Vivino 3.8
Αντίστοιχες Προτάσεις
Abel Mendoza 5 Varietals Blanco
Passopisciaro Passobianco
Planeta Chardonnay

Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10-12°

Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Βάρος | 1.6 kg |
---|---|
Οινοποιείο | Brumont Château Montus - Château Bouscasse |
Περιοχή | Bordeaux, Madiran, Γαλλία |
Ποικιλίες | Petit Courbu, Petit Manseng |
Αλκοόλ | 14.5% |
Σοδειά | 2014 |
Φιάλη | 750ML |
Συνοδεύει | Ψάρια, (Σολωμός καπνιστός), Μαλάκια & οστρακοειδή, (Αστακός στη σχάρα), Χοιρινό, (με σέλινο), Κατσαρόλας, (Ντολμάδες αυγολέμονο), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με λευκές σάλτσες), Πουλερικά, (Τερίνα πάπιας - Foie Gras) |