Kanonkop Cabernet Sauvignon Stellenbosch 2016

Γευστικά χαρακτηριστικά

Έντονο βαθύ κόκκινο χρώμα. Στην μύτη αρώματα από φραγκοστάφυλα, μάραθο, κουτί πούρων, φύλλων τσαγιού και βοτανικές νότες. Στο στόμα φρέσκο και κομψό, με την λιτή γοητεία του παλαιού κόσμου, λεπτόκοκκες τανίνες που πλαισιώνουν το γήινο προφίλ, μαζί με νότες γλυκόριζας και μια μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Cabernet Sauvignon 100%. Από 30 χρόνων αμπέλια, φυτεμένα σε φτωχά γρανιτικά εδάφη. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε τσιμεντένιες ανοικτές δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 28oC, με διαβροχή 3 ημερών (επαφή με τα στέμφυλα) και 2ωρη ανακύκλωση του μούστου. Ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση.

pH 3,40 – Ολική οξύτητα 5,9 g/l – Υπολειμματικά σάκχαρα: 2,6 g/l

Ωρίμαση

Για 24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225L με το 50% νέο βαρέλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

Tim Atkin.93, Wine Searcher avg.91, Vivino 4.2

48,40

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)