Montes Purple Angel

Γευστικά χαρακτηριστικά

Έντονο βαθύ κόκκινο χρώμα. Στην μύτη πολύπλοκα αρώματα από μαύρα φρούτα, όπως βατόμουρο και δαμάσκηνο, κεράσι και ζαχαρωμένα φρούτα. Από το βαρέλι έχει αποκτήσει αρώματα από φρυγανισμένο τοστ, ξηρούς καρπούς, γλυκά μπαχαρικά, βανίλια, μαύρη σοκολάτα και καφέ. Στο στόμα γεύσεις από τα αρώματα της μύτης, όμορφο σώμα, πυκνές αλλά βελούδινες τανίνες, ισορροπία και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Carmenère 92%, Petit Verdot 8%. Από αμπελώνες που βρίσκονται στο Marchigüe στη ζώνη Apalta της κοιλάδας Colchagua. Το έδαφος είναι γρανίτης και όσο ανεβαίνουμε σε υψόμετρο είναι επιφανειακός. To Carmenère είναι φυτεμένο στις χαμηλότερες ζώνες, όπου οι ρίζες πηγαίνουν βαθύτερα, με μέτρια κατακράτηση υγρασίας και πιο επίπεδο, με χαμηλούς λόφους και μέτριες πλαγιές. Μετά από σχολαστική διαδικασία διπλής διαλογής στο οινοποιείο, τα σταφύλια ψύχθηκαν για 5-7 ημέρες για να εξαγάγουν το άρωμα και το χρώμα, πριν από τη ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για 12-15 ημέρες. Ακολουθεί διαβροχή  για 15-20 ημέρες.
Οξύτητα: 3,55 g / l, Υπολειμματικά σάκχαρα: 3,11 g / l, pH: 3,57

Ωρίμαση

Μετά τη μηλογαλακτική ζύμωση, το κρασί ωρίμασε το 80% νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και το υπόλοιπο 20% σε δεύτερης χρήσης για 18 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 10-15 χρόνια.

Βαθμολογία

James Suckling.97 (2017), Patricio Tapia – Descorchados.95, Wine Searcher avg.92, Vivino 4.4

Προσφορά!

97,90

Σε απόθεμα

ADD CASE(1 x 6)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος1,6 kg
Οινοποιείο
Περιοχή,
Ποικιλίες,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)