Château de Beaucastel Chateauneuf du Pape Rouge 2017

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ κόκκινο ρουμπίνι. Στην μύτη, υπέροχα αρώματα μαύρων φρούτων, νότες δέρματος, τρούφας και επίμονων αρωματικών μπαχαρικών. Στο στόμα, πολύπλοκο, πολυδιάστατο, σαρκώδες με έντονες αλλά λεπτόκοκες τανίνες και απίθανη ισορροπία. Πολύ μακρά επίγευση. Το υψηλό ποσοστό Mourvedre, του δίνει πιο βαθύ χρώμα και δομή.

Οινοποίηση

Château de Beaucastel Chateauneuf du Pape 2017. Grenache 30%, Mourvèdre 30%, Counoise 10%, Syrah 10%, Cinsault 5% και οι Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne 15%. Εδώ χρησιμοποιούνται και οι 13 εγκεκριμένες ποικιλίες σταφυλιών που καλλιεργούνται στο κτήμα. Κάθε ποικιλία συλλέγεται με το χέρι και ξεχωριστά. Η οινοποίηση γίνεται σε ανοικτά κωνικά δρύινα βαρέλια για τις ποικιλίες Mourvèdre και Syrah και σε τσιμεντένιες δεξαμενές το Grenache. Μετά τη μηλογαλακτική ζύμωση, μπλεντάρονται οι ποικιλίες.

Ωρίμαση

Για 1 χρόνο σε μεγάλα δρύινα βαρέλια Foudres. Εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα.
Μπορεί να παλαιώσει για 8-12 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 18.0, Decanter.95, V0inous.93-94, Wine Spectator.95, Jeb Dunnuck.95-97, Robert Parker – The Wine Advocate.95-97, Wine Searcher avg.93, Vivino 4.4

Προσφορά!

115,20 104,00

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.7 kg
Οινοποιείο
Περιοχή , ,
Ποικιλίες , , , , , ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες, T-bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί ψητό), Χοιρινό, (Γουρουνόπουλο στη σούβλα), Αλλαντικά, Τυριά, (Παλαιωμένα)