Chateau Malartic Lagraviere Grand Cru Classé 2017

Chateau Malartic Lagraviere Grand Cru Classé από Cabernet Sauvignon 65% , Merlot 26% , Cabernet Franc 3%, Petit Verdot 6%. Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί. Στη μύτη ελκυστικά αρώματα κόκκινων φρούτων, βατόμουρα, δαμάσκινα και βαλσαμικές νότες. Στο στόμα, ευγενικό, απαλό με πολύ ωραίες μεταξένιες και ώριμες τανίνες. Νόστιμο και ζουμερό κόκκινο φρούτο με πιπεράτη όμορφη επίγευση.

74,50

ADD CASE (1 x 6)
SKU: chateau-latour-martillac-cru-classe-2017
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες, ,
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Αρνί – Κατσίκι, (Αρνί Ψητό), Χοιρινό, (Χοιρινό με δαμάσκηνα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Χρώμα έντονο, βαθύ ρουμπινί. Στη μύτη ελκυστικά αρώματα κόκκινων φρούτων, βατόμουρα, γήινες, ανθικές και ιωδιούχες νότες, μπαχαρικά. Στο στόμα, δομημένο, απαλό με ώριμες τανίνες, όμορφη οξύτητα και μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Cabernet Sauvignon 65% , Merlot 26% , Cabernet Franc 3%, Petit Verdot 6%. Η ζύμωση πραγματοποιείται σε δρύινες και ανοξείδωτες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 28o-30οC, με μακρά εκχύληση 25 -30 ημερών σε επαφή με τα στέμφυλα και συχνή ανακύκλωση του μούστου.

Ωρίμαση

Παλαίωση για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια νέα (70%) και 2ης και 3ης χρήσης.
Μπορεί να παλαιώσει για 15-25 χρόνια.

Βαθμολογία

Jancis Robinson 17.0, James Suckling.93-94, Bettane & Desseauve.93-94, Antonio Galloni.91-94, Wine Spectator.91, Wine Searcher avg.92, Vivino 4.2