Domaine Drouhin Oregon Roserock Zephirine Pinot Noir

Domaine Drouhin Oregon Roserock Zephirine Pinot Noir . Pinot Noir 100%. Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από μικρά φρούτα του δάσους (βατόμουρο και το μύρτιλλο), με νότες λευκού πιπεριού και πέτρας. Στο στόμα μεσαίου σώματος, φινετσάτο και φρουτένιο, πολυεπίπεδο με ώριμες τανίνες και φρεσκάδα από οξύτητα, με μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Pinot Noir 100%. Χειροκίνητη συγκομιδή, μακρά αλκοολική ζύμωση για 20 ημέρες με διαβροχή σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Χωρίς προσθήκη ζυμών, συχνό σπάσιμο καπέλου και μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Σε δρύινα βαρέλια ειδικά κατασκευασμένα στη Βουργουνδία με 20% νέο βαρέλι, για 12 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 8-12 χρόνια.

Βαθμολογία

James Suckling.96 (2016), Wine Searcher avg.90, Vivino 4.1

Domain Drouhin Oregon

Όταν η ψυχή της Βουργουνδίας συνάντησε το αμερικανικό έδαφος δημιουργήθηκε το Domaine Drouhin, το κορυφαίο οινοποιείο στο Oregon που διευθύνεται από την 4ης γενιάς, οινοποιό Veronique Drouhin.
Στην καρδιά του κτήματος των 1000 στρεμμάτων βρίσκονται τα 350 στρέμματα αμπελώνων στην πλαγιά του λόφου στο Red Hills του Όρεγκον, φυτεμένα με Pinot Noir (290)  και Chardonnay (60). Αυτοί οι αμπελώνες μοιράζονται ένα σχεδόν πανομοιότυπο κλίμα, γεωγραφικό πλάτος και όψη με τους αντίστοιχους αμπελώνες στη Γαλλία.

 

 

74,10

ADD CASE(1 x 6)
SKU: domaine-drouhin-oregon-laurene-pinot-noir
Βάρος1,5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Κυνήγι, (Φτερωτό), Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Πικάντικα μεσαίας ωρίμασης)

Γευστικά χαρακτηριστικά

Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα από μικρά φρούτα του δάσους (βατόμουρο και το μύρτιλλο), με νότες λευκού πιπεριού και πέτρας. Στο στόμα μεσαίου σώματος, φινετσάτο και φρουτένιο, πολυεπίπεδο με ώριμες τανίνες και φρεσκάδα από οξύτητα, με μακρά επίγευση.

Οινοποίηση

Pinot Noir 100%. Από την περιοχή Roserock, ένας εξαιρετικός αμπελώνας στο νότιο άκρο των λόφων Eola-Amity, στην κοιλάδα Willamette του Όρεγκον, σε παμπάλαια ηφαιστειακά εδάφη Χειροκίνητη συγκομιδή, μακρά αλκοολική ζύμωση για 20 ημέρες με διαβροχή σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Χωρίς προσθήκη ζυμών, συχνό σπάσιμο καπέλου και μηλογαλακτική ζύμωση.

Ωρίμαση

Σε δρύινα βαρέλια ειδικά κατασκευασμένα στη Βουργουνδία με 20% νέο βαρέλι, για 12 μήνες.
Μπορεί να παλαιώσει για 8-12 χρόνια.

Βαθμολογία

James Suckling.96 (2017), Wine Searcher avg.93, Vivino 4.2