Farnese Edizione 16 Cinque Autoctoni 2014

Γευστικά χαρακτηριστικά

Βαθύ ρουμπίνι χρώμα. Στην μύτη έντονα και πυκνά αρώματα από κεράσια, δαμάσκηνα και ώριμα μαύρα φραγκοστάφυλα, νότες καπνού, πίσσας και βανίλιας.  Στο στόμα μια έκρηξη φρούτων με πολύ όγκο, γεύση και δύναμη με ώριμες αλλά μαλακές τανίνες. Μακρά, φρουτώδης και πικάντικη επίγευση.

Οινοποίηση

Φτιαγμένο από 5 γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών από 5 αμπελώνες που βρίσκονται σε 2 περιοχές της νότιας Ιταλίας: Montepulciano 33%,  Negro Amaro 7% , Primitivo 30% , Sangiovese 25% , Malvasia Nera 5%. Εκχύλιση για 25 ημέρες περίπου, με τα στέμφυλα, με συχνή ανάδευση και διαβροχή σε ανοξείδωτες δεξαμενές.

Ωρίμαση

Σε μικρά δρύινα βαρέλια 225L, για 13 μήνες  και στη συνέχεια για 6 μήνες στο μπουκάλι.
Μπορεί να παλαιώσει για 7-12 χρόνια.

Βαθμολογία

Luca Maroni.99, Wine Searcher avg.89, Vivino 4.4

39,80

Σε απόθεμα

ADD CASE (1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 1.9 kg
Οινοποιείο
Περιοχή ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά
Φιάλη
Συνοδεύει Μοσχάρι, (Σπαλομπριζόλες - T Bone BBQ), Κυνήγι, Κατσαρόλας, (Φασόλια με λουκάνικο), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα κίτρινα)