Gaja Barbaresco

Γευστικά Χαρακτηριστικά

Φωτεινό ρουμπινί χρώμα. Στην μύτη αισθησιακά αρώματα από τριαντάφυλλα, βιολέτες, κεράσια και βατόμουρα, πιπέρι και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα εκφραστικό με ένταση, ορυκτό και πικάντικο, άψογα ισορροπημένο με αναζωογονητική οξύτητα, ευγενικό με βελούδινες τανίνες. Επίμονη ορυκτή και μπαχαρένια επίγευση.

Οινοποίηση

Nebbiolo 100%. Από 14 αμπελώνες που βρίσκονται στο Barbaresco σε υψόμετρο από 250 έως 330 μέτρα, έκτασης πάνω από 200 στρέμματα και με ηλικία πάνω από τα 40 χρόνια. Η ζύμωση πραγματοποιείται ξεχωριστά για κάθε αμπελώνα σε ξύλινες δεξαμενές, με γηγενείς ζύμες με μακρά διαβροχή.

Ωρίμαση

Για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια για κάθε αμπελώνα ξεχωριστά, μπλεντάρισμα και άλλους 12 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια Botti .
Μπορεί να παλαιώσει για 15-30 χρόνια.

Βαθμολογία

Robert Parker The Wine Advocate.94+, Vinous Antonio Galloni.93, James Suckling.97, Jeb Dunnuck.96+, Wine Spectator.94, Wine Searcher avg.95, Vivino 4.5

231,00

Σε απόθεμα (επιπλέον μπορεί να ζητηθεί κατόπιν παραγγελίας)

ADD CASE(1 x 6)

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος1.5 kg
Οινοποιείο
Περιοχή, ,
Ποικιλίες
Αλκοόλ
Σοδειά, ,
Φιάλη
ΣυνοδεύειΜοσχάρι, (Κατσαρόλας Kοκκινιστό), Αρνί – Κατσίκι, (Παϊδάκια), Κυνήγι, Πουλερικά, (Πάπια ψητή), Ζυμαρικά – Ριζότο, (με τρούφα), Αλλαντικά, (Πλούσια Μπαχαρώδη), Τυριά, (Παλαιωμένα)